Ruokablogien kärki

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Moderni muusivuoka

Tämä ohje on Glorian ruoka ja viini-lehdestä, ja tästä tuli heti yksi koko perheen suosikkiruoista!
Vuoassa yhdistetään kivasti muusi ja jauhelihakastike, kuitenkaan niitä toisiinsa sotkematta.

1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
400g pihvikarjan paistijauhelihaa (tai muuta hyvää naudan jauhelihaa)
1 prk kokonaisia, kuorittuja (kirsikka) tomaatteja
1 dl lihalientä
1/2 tl mustapippuria myllystä

Perunamuusi:
900g perunoita
3rkl voita
n.1dl täysmaitoa
(suolaa)

Lämmitä uuni +175. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kaada tomaatit ja lihaliemi pannuun. Kiehauta seos ja anna hautua kannen alla muusin valmistumisen ajan.

Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, n.10-15 min. Kaada vesi pois, lisää voi ja maito (suolaa jos haluat), muusaa survimella tai sähkövatkaimella.

Kuva lainattu Glorian sivuilta.
Kaada jauhelihakastike uunivuokaan, lusikoi muusi päälle. Paista uunin ylätasossa noin 20 min tai kunnes muusi saa väriä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti