Ruokablogien kärki

torstai 1. maaliskuuta 2012

Lipstikkamuusia, savulohta ja kermaviilikastiketta

Tänään(kin) syödään helppoa ja hyvää. Ostin kaupasta savustetun lohifileen, sen kanssa teen ihan perinteistä perunamuusia kuivatulla lipstikalla maustettuna ja kermaviilikastiketta. Sitten paistan vähän porkkanoita ja fenkolia lisukkeeksi. Kermaviilikastikkeen ohjeen laitan nyt tähän jos joku haluaa testata, sopii myös kalapuikkojen ja paistetun kalan kanssa. Yleensä käytän pelkkää kermaviiliä, mutta nyt laitoimme toisen kermaviilipurkin sijaan yhden ison smetanapurkin. Sellaisen sinisen purkin, jossa rasvaa taitaa olla 20%. Tyttäremme Sofia, 11v., toimi tänään kastikkeen tekijänä :)

Kermaviilikastike kalalle:

-2 prk kermaviiliä
-puolikkaan sitruunan mehu
-sitruunapippuria
-yrttisuolaa
-mustapippuria myllystä
-puntti tilliä hienonnettuna
-2-3 tl sokeria
(välillä laitan joukkoon myös lorauksen salaatinkastiketta tai sinappia)

Ja eiku syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti