Ruokablogien kärki

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Lasagne

Sori etten ole ehtinyt muutamaan päivään tänne mitään lisäillä, kiirettä on pitänyt :)
Mutta tänään meillä syötiin ihanaa lasagnea, tässä siihen ohje:

-lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
-500-600g naudan paistijauhelihaa
-paketti pekonia
-2 prk (italialaista Mutti-)tomaattimurskaa
-2 fondikuppikuutiota
-1-2 sipulia
-1 yksikyntinen valkosipuli hienonnettuna
-basilikaa, oreganoa
-loraus soijaa, loraus punaviiniä
-mustapippuria myllystä
-suolaa tarvittaessa

Juustokastike:
-3rkl voita
-0,75dl vehnäjauhoja
-9dl maitoa
-pussi pun. emmental juustoraastetta

Pinnalle:
-juustoraastetta (pun. Emmentalia tai jotain vahvaa, hyvää juustoa)

Leikkaa ensin pekonit pieniksi paloiksi, paista pannulla. Kun  pekonit kypsiä ja rapeita, ota pois pannulta, anna rasvan jäädä pannulle, paista siinä sitten seuraavaksi jauheliha. Hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää paistuneen jauhelihan joukkoon ja paista miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää sitten joukkoon loput aineet, sekä tarvittaessa suolaa ja vettä. Tee sitten juustokastike. Sulata voi kattilassa/kasarissa, lisää jauhot ja kiehauta. Kaada maito joukkoon koko ajan vauhdikkaasti sekoittaen ettei tule klimppejä. Keitä hetki niin, että sakenee hieman. Ota kattila pois liedeltä ja lisää juustoraaste. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä joiden päälle kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle taas juusto kastiketta. Toista sama vielä 2-3 kertaa, Pinnalle juustoraastetta ja uuniin +200 noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti