Ruokablogien kärki

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Iltapala tortillawrapit

ILtapalaksi lapset halusivat tänään wrappeja, tehtiin sitten kaksi eri täytettä, kylmäsavulohi ja kylmäsavupaisti, joka oli nyt hevosta, luulin naudaksi, mutta kotona huomattiin että oli hevosta. Ei se mitään, kyllä meillä hevosta on ennenkin syöty, lindströminpihveissä viimeksi. Lihatäytteiseen wrapiin tein vielä erikseen sienisalaatin, joka sattuikin hyvin siihen sopimaan.

-tortillalettuja noin 10-12

Aloitetaan lohesta.

-1 pkt (200g) kylmäsavulohta (siivuina) hienonnettuna
-1/2 prk ruohosipuli Creme Bonjour-tuorejuustoa
-1/2 prk piparjuurituorejuustoa
-1/2 prk smetanaa
-tuoretta tilliä hienonnettuna
-1 pieni punasipuli hien.
-mustapippuria
-yrttisuolaa
-aavistus sitruunan mehua tai sitruunapippuria

Tortillawrap-täyte

Kaikki aineet vain sekaisin ja odottamaan täyttöä.

Sieni-kylmäsavulihatäyte

-n.100g kylmäsavustettua lihaa, esim. hevonen, poro, nauta tms. hienonnettuna
-1/2 prk ruohosipuli Creme Bonjouria
-1/2 prk piparjuuri tuorejuustoa
-1/2 prk smetanaa
-pieni punasipuli hienonnettuna
-mustapippuria, yrttisuolaa
-persiljaa olisin vielä laittanut, mutta kun ei ollut niin tähän sitä ei nyt tullut, hyvää silti!

Kaikki vaan lohitäytteen tapaan sekaisin.

Sienisalaatti:

-suolasieniä, käytin nyt pienen purkin Sauvon sekasieniä kun omia suolasieniä ei enää ollut
-purkki kevyttä ranskankermaa tai kermaviiliä
-suolaa (reilusti jos ei itse suolattuja), mustapippuria

Kaikki vain sekaisin ja valmista on!

Siiten vain täyttöön. Tortillaletun päälle valitsemaasi täytettä, joko lohi- tai sitten liha täytettä, jonka päälle vielä kerros sienisalaattia (sitä laitoin siis VAIN lihatäytteen päälle), täytteen päälle revittyä rapeaa salaattia, nyt käytin makeaa frisee-salaattia. Tortilla rullaksi. Nyt leikkasin ne vain hieman vinoon puoliksi, näistä saa myös hyviä cocktailpaloja leikkamalla rullasta kiekkoa ja sulkemalla saumakohta cocktailtikulla.

Nämä ovat käteviä myös retkillä, raikkaita ja hyviä!




1 kommentti:

  1. Nam. nää näyttää niin hyviltä. ajattelin kokeilla noita lohitäytteisiä.

    VastaaPoista