Ruokablogien kärki

tiistai 21. helmikuuta 2012

Maailman parhaat lihapullat

Pakko kai tämä ohje jakaa, nämä ovat oikeasti niin ihania, maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin, taikinasta voi tehdä niin lihapullia kuin jauhelihapihvejäkin.

- 500g hyvää jauhelihaa, niin paisti, kuin nauta-sikakin käy
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 sipulia
- 1 kananmuna
- maustepippuria jauhettuna noin puoli pussia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- pippurisekoitusta
- jauheliha- tai grillimaustetta 1-2 rkl

1. Freesaa sipulit kuultaviksi

2. Sekoita korppujauhot kermaan, anna turvota hetki

3. Lisää kerma-korppujauhoseokseen jauheliha, muna, jäähtyneet sipulit ja mausteet, vaivaa kunnolla.

4. Pyörittele pullia öljytyin käsin, paista hetki pannulla öljyn ja voin sekoituksessa ja loppukypsennä 150-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

5. Nauti!

Näiden lihapullien "juju" on tuo maustepippuri, se tuo niihin ihanan, perinteisten lihapullien maun! Itse tarkistan vielä että maut kohdillaan paistamalla testipullan kun taikina on valmis. Jos tuntuu että jotain makua puuttuu, maustan lisää. Jos käytän naudan jauhelihaa maistan usein jo raakana, kyllä sen jo siitä maistaa onko taikina oikein maustettu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti