Ruokablogien kärki

maanantai 20. helmikuuta 2012

Savustettua porsaan sisäfilettä

Tästä se nyt sitten lähtee, pikkuhiljaa...

Kuvassa on yhtä meidän herkkua, savustettua porsaan sisäfilettä. Sen valmistaminen on helppoa, ja lopputulos taatusti makoisa. Tässä ohje siihen, mitat suunnilleen sinnepäin, itse en ruokaa laittaessa pahemmin mittoja käytä, paitsi leipoessa, siksi varmaan leivonkin niin harvoin :)

- 2 maustamatonta porsaan sisäfilettä
-3-4 yksikyntistä valkosipulia
-ruukku tuoretta timjamia
-sormisuolaa
-mustaapippuria myllystä
-öljyä paistamiseen
-savustuspussi lihalle (uuniversio)

Puhdista fileet, kuumenna öljy pannulla, lisää fileet, valkosipulit ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota niihin pannulla vain pinta, kun olet kääntänyt fileet, lisää timjamit kuvanmukaisesti päälle. Lämmitä uuni
savustuspussin ohjeiden mukaan. Savusta uunissa noin 20 minuuttia.

Lihan kanssa sopii hyvin uunijuurekset (punajuuri, porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, peruna ja bataatti sopivat kaikki mainiosti) ja jos vielä jotain muuta haluaa lisäksi, ovat pannulla paistetut kermaperunat oiva lisä tähän. Paholaisen punaviinikastiketta vielä alle niin nautinto on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti